Taller d'introducció a l'eXelearning

Què és eXelearning? (Segons el manual d'eXelearning en català (Valencià))

eXelearning és un editor XHTML que us permetra escriure pàgines web i recursos multimèdia interactius sense saber res de HTML ni XML.

Podreu crear aplicacions de java , activitats de lectura , inserir pel·licules quicktime o windows media, arxius de so mp3, imatges , animacions gif, fitxers adjunts, proves d'emplenar buits , proves de múltiples respostes, proves veritat/fals , navegació per pàgines web externes, examens per veure el nivell assolit dels alumnes al final de la unitat.

 

eXelearning s'executa mentres es creen les activitats i/o materials en Mozilla Firefox, açò és degut al fet que aquest editor XHTML utilitza, segons recomana el consorci W3C, CSS ( Cascade Style Shet , també anomenat fulls d'estil en cascada ) que permeten escriure el text i despreocupar-se de l'aparença i al final escolir entre els estils predefinits, o alternativament si sabem programar CSS, escriure el nostre propi full amb els estils que volem per la nostra pàgina web amb activitats interactives. El motiu de escollir Mozilla Firefox i no haver triat Internet explorer es que Internet explorer no dona suport als fulls de cascada CSS de forma plena, per això els desenvolupadors prefereixen Firefox.

  • Una vegada escrites les activitats en eXe, ens cal Firefox i eXelearning per tal que un alumne puga fer els deures i activitats que li hem preparat ?
La resposta és no, els alumne fan els deures a la pagina web on hem penjat les activitats, i poden navegar amb Firefox, Internet Explorer , Opera o el navegador que vulguen, encara que es recomana Opera o Firefox.

 

Nosaltres creem els recursos multimèdia amb eXelearning i Firefox i en acabar tota la unitat ho podem exportar en tres formatsper treballar amb els alumnes, veureu més endavant que hi ha més formats que ens seran més utils que altres als professors.

 

  • HTML en forma de carpeta amb un index.html que puc penjar en un lloc web qualsevol o posar en cdrom o dvd i afegir un petit arxiu de text per fer-lo autoarrancable en windows.
  • SCORM 1.2 ens permet pujar aquests recursos a un portal LMS ( Learning Management System o Sistema de Gestió de Continguts Educatius ) el més conegut i millor desenvolupat és amb diferència moodle . En un moodle podem definir quanta puntuació asignem a cada activitat i podem controlar quins alumnes fan quines activitats cada dia.
  • IMS Content Package també ens permet exportar els nostres recursos a portals LMS , els desenvolupadors dels portals trien si importen paquets multimèdia amb IMS o ho fan amb SCORM.
L'eXeLearning ha estat desenvolupat a la Universitat Tecnologica de Auckland ( Auckland University of Technology (AUT)/Taurawhiti Polytechnic), impulsada per la "Tertiary Education Commission" de Nova Zelanda

 

 

Icona iDevice
Com comencem?

Llicenciat sota la Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License

Taller d'eXelearning. IV Jornada d'Ademgi