Exportem l'objecte d'aprenentatge?

Nosaltres creem els recursos multimèdia amb eXelearning i Firefox i en acabar tota la unitat ho podem exportar en tres formats per treballar amb els alumnes, veureu més endavant que hi ha formats que ens seran més utils que altres als professors.
  • HTML en forma de carpeta amb un index.html que puc penjar en un lloc web qualsevol o posar en cdrom o dvd i afegir un petit arxiu de text per fer-lo autoarrancable en windows.
  • SCORM 1.2 ens permet pujar aquests recursos a un portal LMS ( Learning Management System o Sistema de Gestió de Continguts Educatius ) el més conegut i millor desenvolupat és amb diferència moodle . En un moodle podem definir quanta puntuació asignem a cada activitat i podem controlar quins alumnes fan quines activitats cada dia.
  • IMS Content Package també ens permet exportar els nostres recursos a portals LMS , els desenvolupadors dels portals trien si importen paquets multimèdia amb IMS o ho fan amb SCORM.

Veiem només les dues primeres opcions.

L'opció html per poder-se publicar a la web necessita un programa d'ftp i un espai web on allotjar el material. Tot i això també es pot expotar en html i guardar-se al disc dur o en un pen-drive, cd... i compartir-ho d'aquesta manera. Anirem al menú i triarem fitxer exporta lloc web i llavors podem triar entre carpeta autodesplegable o Fitxer zip.

L'opció SCORM serà molt útil sempre que disposem d'un Moodle (o EVA que tingui compatibilitat amb SCORM) on penjar el material. Anirem al menú i triarem fitxer exporta SCORM 1.2. Llavors se'ns crearà un fitxer zip que podrem inserir en un curs de Moodle (o altre EVA).

Provem aquestes dues opcions

 

Llicenciat sota la Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0 License

Taller d'eXelearning. IV Jornada d'Ademgi